Tips & inspo, Wellness
Kommentera

10 tips för en härligare höst

Yep, du är här nu igen. Tycker du tar lite väl mycket plats. Tänk nu lite på sommaren också. Hon får aldrig riktigt komma till liv. Men du, du bara kör över henne med dina kalla vindar och mörka skugga. Fast i år har du ändå vart rätt så schysst med många härliga soltimmar. Och varm har du vart också! I think you might have a fever.

  1. Ät D-vitamin – nu när det blir allt mörkare är det viktigt att du får i dig tillräckligt med D-vitamn. Vet du med dig att du inte äter fet fisk allt för ofta är det klokt att börja äta D-vitamin som kosttillskott för att undvika förkylning. Pigg och glad blir du på köpet!
  2. Lyssna på musik – alla har vi våra favorit låtar. Tryck på play, höj volymen and shake that ass.
  3. Rör på dig – motion är ett säkert kort för att motverka höstdepression. Promenera eller cykla till jobbet. Varför inte prova en ny sport? Det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Kick-boxning någon?
  4. Spendera tid utomhus – de få timmar solen är uppe är det smart att spendera utomhus. En halvtimme räcker. Frisk höstluft piggar upp en trött och seg hjärna.
  5. Ät säsongsbetonat och ekologiskt – se till att få i dig färska, säsongsbetonade grönsaker. Inget besprutat skit (ursäkta) utan gärna ekologiskt, fritt från onödiga gifter. Gifter får vi ändå i oss vare sig vi vill eller inte så se till att du gör smarta val.
  6. Umgås med dina nära – närhet, skratt och kärlek från vänner, din andra hälft och familj är guld värt. I slutändan det ända som räknas. Eller varför inte köpa en puppy! I know I want to…
  7. Logga ut och andas – just do it! Logga ut från allt vad sociala medier heter. Umgås face to face istället (se punkt 6). Se åtminstone till att vara utloggad två timmar innan läggdags. Vi kan åtminstone försöka. Det är en vacker värld vi lever i, det skadar inte att betrakta den med våra ögon och inte bara genom mobilen.
  8. Hitta en ny hobby – är du lite uttråkad? Prova en ny hobby? Kanske boka in dig på en matlagnings-, fotograferings- eller skrivarkurs. Eller gör något du alltid drömt om att göra. Smått eller stort. Att känna tillfredsställelse gör gott för humöret.
  9. Boka en resa – yes! Har du möjlighet; boka in en resa till varmare breddgrader. Fly fältet liksom. Och återvänd pånyttfödd lagom till björken börjar knoppa.
  10. Hang in there – det är bara 246 dagar kvar till 1:a juni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.