Tips & inspo, Wellness
Comment 1

Dagens tips – skönhetsmineralet MSM

MSM – Metylsulfonylmetan – är en ren och organisk form av svavel och ingår naturligt i kroppens bindväv och skelett. Svavel är en viktig beståndsdel i kroppens kollagen och keratin, vilka bygger upp all bindväv, brosk, senor, hår och hud.

MSM brukar kallas för ett skönhetsmineral, många använder även MSM som ett tillskott för att bibehålla ledrörligheten. Kroppen behöver svavel för uppbyggnaden av bl.a. proteiner, enzymer och ämnen som skyddar cellerna från toxiner och oxidation. MSM räknas som en av de minst toxiska substanserna inom biologi och medicin.

MSM är ett kosttillskott med många olika användningsområden och kan användas både invärtes och utvärtes. Genom att äta MSM stärks hår, hud och naglar på ett naturligt sätt. Denna kraftfulla antioxidant skyddar mot fria radikaler och sägs även bidra med mer energi. MSM används ofta för att ge lindring åt personer med kroniska smärtor i t.ex. muskler och leder. För de som tränar mycket är MSM ett perfekt tillskott då träningsvärken kan minska och återhämtningstiden snabbas upp. MSM neutraliserar även pH-värdet och främjar immunförsvaret.

Om du har ett lågt pH-värde i kroppen smakar pulvret mer, efter ett tag när pH-värdet blivit mer neutralt försvinner den något beska smaken. MSM optimerar upptaget av vitaminer och mineraler i föda och andra kosttillskott och intas därför med fördel tillsammans med mat.

Dosering: 1 kryddmått – 1 tesked / dag. Eftersom MSM har en avgiftande effekt kan man börja må lite dåligt ifall man börjar med en för stor dos. Detta är förstås väldigt individuellt. Skulle man börja må dåligt och bli lös i magen är det bara att minska dosen till hälften. Gå sedan sakta upp i doseringen och kom ihåg att dricka tillräckligt med vatten under dagen. Pulvret kan med fördel blandas i vatten, juice eller smoothie.

DSC04560

DSC04565

1 kommentar

  1. Pingback: Boost your immune system | CleanEatingbyLinda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.